Luomutuotteet

Marjat

Voit itse poimia mansikat, puna- ja/tai mustaherukat tai varata marjasi valmiiksi poimittuina. Luomumarjojen kasvattamisessa käytetään vain luonnon omia lannoitteita.

Mustaherukka on terveellinen ja monikäyttöinen marja, joka sisältää runsaasti mm. C-vitamiinia ja flavonoideja. Punaherukka on erinomainen marja hyytelöissä, koska se sisältää hyytelöittävää pektiiniä. Herukat ovat hyvin monikäyttöisiä ja niistä valmistetaan mehuja, hilloja ja hyytelöitä. Lisäksi herukoita käytetään esimerkiksi jälkiruuissa, kiisseleissä ja puuroissa.

Mansikka sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita sekä terveyttä edistäviä polyfenoliyhdisteitä. Mansikka ylittää C-vitamiinipitoisuudeltaan useimmat hedelmät. Aikuisen ja nuoren vitamiinitarpeen saa tyydytettyä syömällä pari desilitraa mansikoita päivittäin. C-vitamiini säilyy pakastuksessa melko hyvin, joten myös pakastetut mansikat ovat hyviä vitamiinilähteitä.

Vihannekset

Luomutuotantoomme kuuluu tällä hetkellä peruna, porkkana, lanttu ja valkosipuli. Tuotteita riittää yleensä seuraavaan kevääseen saakka.

Luomumarjakasvien taimet

Myynnissä myös luomumarjakasvien taimia:

  • Mansikkalajikkeet: Boynty, Polka, Lumotar
  • Mustaherukka: Marski